Square Ginger Truffles, ditambah Variasi

gambar

Jacqueline Hopkins

Cognac, jahe halus dan sedikit vanila mengambil truffles coklat terukir surgawi ini ke ketinggian baru.

Hasil:

36

Masa Persediaan:

0

Jam

20

minit

Jumlah masa:

2

Jam

50

minit

Bahan-bahan
2
bar bittersweet coklat
1/3 c.
krim berat (sebat)
2 sudu kecil.
krim berat (sebat)
c.
halia halus dicincang halus
2 sudu besar.
cognac atau brendi yang sangat baik
1/2 sudu teh.
ekstrak vanila
Hiaskan: gula pasir yang biasa atau berwarna (lihat Nota 1), serbuk koko tanpa gula atau lapisan coklat (lihat Nota 2)
Arah
  1. Barisan 8-in. kuali penaik persegi dengan kerajang nonstick, membiarkan kerajang memanjangkan di atas periuk di kedua-dua sisi.
  2. Kacau coklat dan krim dalam periuk kecil dengan api yang rendah, atau dalam ketuhar gelombang mikro yang tinggi, kacau pada selang 10 saat, sehingga coklat cair dan campuran licin. Keluarkan dari haba.
  3. Kacau jahe, cognac dan vanila sehingga dicampur. Tuangkan ke dalam periuk yang disediakan; merebak secara merata. Tutup dan simpan sekurang-kurangnya 2 jam sehingga ditetapkan.
  4. Angkat kerajang dari kuali. Keluarkan dari foil ke papan pemotongan. Potong dengan pisau tajam dalam 6 baris memanjang dan 6 melintang. Susu gula koko atau gula pasir di atas, atau celupkan dalam lapisan coklat.
  5. Sediakan melalui Langkah 2. Dalam Langkah 3, hilangkan halia, cognac dan vanila; kacau dalam 2 sudu zaitun oren dan 1 sudu zarun oren parut. Teruskan seperti yang diarahkan. Coat truffle dengan coklat cair; taburkan dengan hazelnut yang dibakar.
  6. Kacau 1 Tbsp ubat kopi segera ke dalam krim berat. Sediakan melalui Langkah 2. Dalam Langkah 3, hilangkan halia, cognac dan vanila; kacau dalam 2 sudu minuman keras kopi. Teruskan seperti yang diarahkan. Sudut serbuk koko di atas.
  7. Untuk gula gula gula: Masukkan 1/3 cawan dalam beg kecil ziptop. Tambah 10 titik makanan. Kumaskan sehingga gula berwarna.
  8. Untuk menutup dengan lapisan coklat: Tempatkan rak dawai pada lembaran penaik yang dilapisi dengan kertas lilin. Chop 2 bar (4 oz setiap) coklat coklat pahit. Meleleh dalam periuk kecil di atas api yang rendah, atau dalam ketuhar gelombang mikro yang tinggi, kacau pada selang 10 saat, sehingga halus. Hebat pada suhu bilik sahaja. Berehat truffle pada garpu; turun ke coklat ke kot. Angkat dari coklat; biarkan berlebihan menenggelamkan. Letakkan pada rak dawai. Dinginkan sehingga ditetapkan.

Petua & Teknik

Loading...