Friday Bake-Off: Roti Gandum Ringan – Makan Malam Diary

gambar

Roti sandwich adalah rumit untuk dibuat di rumah. Ia mesti padat dan fleksibel, tidak terlalu halus tetapi tidak berkerut, sama ada. Sedikit spongey, jujur. Walaupun saya suka roti bakar segar untuk memasak sos, memasak dalam sup atau pembakar roti dan topping, satu pakej roti sandwic yang dibeli di kedai sukar untuk ditebang untuk mentega kacang dan sandwic jelly. Resipi ini, yang saya dapati di Smitten Kitchen, adakah silapnya, walaupun.

Roti ini memerlukan beberapa kenaikan, jadi kira-kira 30 minit di depan, kemudian naik 2 jam, 5 minit membentuk, satu lagi 1 1/2 hingga 2 jam meningkat dan 45 minit atau lebih untuk membakar. Ia mengambil masa sekitar 5 jam mula selesai, tetapi kebanyakan masa itu tidak dijaga.

gambar

Saya mula dengan mencampurkan 2 1/2 cawan tepung roti, 1 1/2 cawan tepung gandum putih keseluruhan, 1 1/2 garam garam, 3 sudu makan susu tanpa lemak dan 1 1/2 sudu teh segera. Kemudian saya tambah 2 sudu makan pemanasan suhu bilik, 1 1/2 sudu makan madu dan 1 1/4 cawan air suam. Saya bercampur semuanya bersama-sama sehingga kelihatan seperti gambar di atas, kemudian saya membalikkannya ke kaunter tepung tepung saya dan mula menguli. Saya menguli selama kira-kira 10 minit dan membentuk doh menjadi bola yang sengit.

gambar

Kemudian saya menyalut mangkuk besar dengan minyak zaitun, menghidupkan bola doh saya di dalam mangkuk untuk melekatkan doh dengan minyak, ditutupi dengan tuala dapur dan ditinggalkan di tempat yang hangat selama 2 jam, untuk dua kali ganda saiz. Saya tahu doh itu siap kerana apabila saya mencubitnya, lubang tidak diisi. Umpan yang terbentuk kelihatan santai dan lebih cecair daripada yang dilakukan selepas anda menguli. Saya menarik doh keluar dari mangkuk, membentuknya menjadi segiempat tepat 6 x 10 inci, kemudian digulung dari satu sisi pendek. Saya menyemburkan kuali roti 8-inci dengan semburan nonstick dan dipasang doh ke dalam kuali; hujung doh menyentuh sisi kuali. Saya membiarkan kenaikan ini selama 1 1/2 jam, memanaskan ketuhar saya ke 350F untuk 30 minit masa tamat yang terakhir, kemudian saya membakarnya selama hampir sejam, sehingga ia telah ditenun di atas dan membuat bunyi hollow-ish yang memuaskan ketika berdebar.

gambar

Loading...