Mentega Soba dengan Brokoli dan Telur – Makan Malam Diari

Wow, saya mengalami kesulitan hari ini untuk menulis mengenai mi soba lagi. Ya, makan malam kegemaran kami. Ya, kita makan sekali seminggu sekali. Pada ketika ini, walaupun, tidak banyak yang boleh dikatakan. Ia cepat, mudah, cara yang baik untuk menggunakan sisa atau apa sahaja yang anda ada di tangan, dan sangat, sangat popular dengan anak-anak.

Kali ini saya mahu menambah telur telur. Cara terbaik untuk melakukan ini, saya fikir, adalah untuk membuat nipis “pancake” daripada telur dipukul di kuali kayu nonstick. Kuali tongkat saya dibungkus dalam almari, jadi saya cuba membuat telur dalam oven. Saya menyemburkan kuali baking Pyrex dengan semburan nonstick, memukul 3 telur dengan minyak bijan dan sos soya, dan bakar mereka selama kira-kira 12 minit dalam ketuhar 350 darjah. Ia berfungsi OK, tetapi “pancake” berakhir sedikit terlalu halus, dengan gelembung udara menutupi bahagian bawah. Saya menggunakan spatula yang luas untuk mengeluarkan telur dari pinggan, kemudian potong di jalur nipis.

Saya berkhidmat telur telur di atas soba dalam sup dengan brokoli masak, biji wijen panggang dan, bagi mereka yang mahukan sesetengahnya, memotong salmon yang sisa. Kami menyerupai sriracha, minyak bijan dan sos soya di atas.

Saya perlu mencari beberapa hidangan mudah untuk repertoir saya. Mungkin salah satu daripada ini akan berfungsi:

[link href = “https://www.womansday.com/Recipes/Pork-Cutlets-with-Cranberry-Port-Sauce” link_updater_label = “external_hearst” target = “_ blank”] Pork Cutlets with Cranberry-Port Sauce

Ayam Maghribi dan Couscous

Turki Taco Skillet

Kim Walker

Loading...