Sos Super – Makan Malam Diary

gambar

Bolehkah anda beritahu dengan melihat gambar betapa cantiknya manis dan jammy sos tomato ini? Barang berharga, berharga, bukan sahaja kerana ia membuat makan malam pizza buatan sendiri kelihatan hampir terang dan cerah, tetapi juga kerana £ 2 ½ tomato dibuat kurang daripada secangkir saus. Ya, saya meremukkan tomato segar (tapi biasa) dengan setengah bawang kecil diced dan bawang putih bawang putih sekejap selama kira-kira 20 minit, meletakkannya melalui kilang makanan dan kemudian menurunkannya selama kira-kira sejam. Saya terus berhenti, melihat suapan saya yang sangat berharga (tetapi sangat berair) pergi, tetapi anak saya, yang hampir 3 dan mempunyai agenda sendiri, akan berkata, “Ia memerlukan lebih banyak masa.” Saya tahu kanak-kanak kecil boleh melanda hari ini; itu bermakna mereka mempunyai keupayaan untuk membuat sos yang lebih baik juga?

Apabila sos telah selesai, pembuatan pizza adalah mudah. Saya menggunakan doh pizza beku yang memerlukan kira-kira 6 jam untuk mencairkan, walaupun terdapat resipi untuk adunan buatan sendiri (yang juga menyeronokkan) di sini. Dikatakannya di atas lembaran penaik yang ditaburi dengan tepung jagung, kemudian mengatasinya dengan beberapa sos. Saya menyelinap di zucchini parut yang saya telah meremas beberapa kelembapan, kemudian Ogos membantu saya menguasai locatelli dan provolone di atas. Ketuhar 400 darjah, 15 atau 20 minit pada rak yang rendah. Kami memakan sisa makanan, sejuk, sebagai makanan tengah hari pagi.

Saya boleh meninggalkan tomato segar dan mempunyai makan malam pasta yang sangat indah atau salad tomato-timun yang cantik, atau saya hanya boleh menghirupnya, mendidih mereka dengan minyak zaitun, menaburkannya dengan garam dan digali.

Doh pizza

Tomato Segar dan Sos Basil dengan Pasta

Salad Tomato dan Timun

Bagaimana anda suka tomato anda?Kim Walker

Loading...