Cara Mengambil Pokok Krismas – Mengambil Pokok Krismas

gambar

Getty Images

Cerita ini pada mulanya muncul di GoodHousekeeping.com.

Ia mungkin terasa seperti anda hanya dihiasi pokok anda dan kini sudah tiba masanya untuk membawanya semula. Anda mungkin akan tergoda untuk mula menarik semua perkara dan menumpuknya untuk dibungkus, tetapi tidak. Sebaliknya, buat pokok anda memotong proses yang lebih teratur sekarang dan ia akan lebih mudah untuk membongkar perkara lagi pada bulan Disember. Petua ini berfungsi untuk pokok buatan atau hidup.

1. Bekerja ke belakang. Mulakan dengan membuang item yang anda pakai terakhir apabila anda menghiasi pokok itu. Jika anda menguruskan rumah atau patung di bawah pokok itu, pekikan terlebih dahulu. Kemudian teruskan ke garland atau jumbai, perhiasan, lampu (jika mereka keluar) dan akhirnya, pokok itu sendiri.

2. Biarkan memakai skirt atau kapas di tempat atau letakkan tuala di bawah pokok sehingga semua perhiasan dikeluarkan. Tempat pendaratan yang lembut membantu menjaga perhiasan jatuh dalam satu bahagian.

3. Pastikan pokok itu menyala kerana anda membongkarkannya. Melakukannya menjadikan lebih mudah untuk melihat mana-mana mentol terbakar. Gantikan mereka sekarang dan simpan satu langkah tahun depan.

4. Gantikan sebarang cangkuk yang bengkok dan lekuk dengan yang kuat yang kukuh sebelum anda menghias perhiasan dan mereka akan lebih cepat untuk menggantung Krismas seterusnya.

5. Tulis penerangan ringkas pada mana-mana kotak perhiasan yang tidak ditanda atau kertas tisu yang anda gunakan sebagai pembalut supaya lebih mudah dan lebih pantas untuk memadankan setiap perhiasan dengan bekas yang betul.

6. Ratakan setiap cabang pokok buatan jadi lebih mudah memerah kembali ke dalam kotak penyimpanan atau begnya.

Loading...