Cucian Tips untuk Lingerie – Cara Membersihkan Pakaian Dalam dengan Aman di WomansDay.com

pencucian lingerie

Shutterstock

Sama ada seluar panjang atau seluar pendek bikini, semua intim anda patut diberi perhatian khusus. “Anda boleh menggandakan kehidupan pakaian dalam dengan berhati-hati,” kata Susan Nethero, pemilik Intimacy Boutiques, rantai nasional, dan pengarang Bra Talk: Mengubah Hidup Anda dengan Bra Kanan, yang berkongsi pendekatannya dengan halus.

Bras

Apa yang perlu anda lakukan: “Basuh tangan dalam air suam dengan satu sudu teh Dreft, Coklat Gading atau Selamanya Penjagaan Kain Fabrik Baru, yang membantu mengekalkan keanjalan. Biarkan mereka menyerap selama 15 minit, bilas dalam air sejuk, sapukan dengan tuala dan gantung kering.”

Apa yang boleh anda lakukan dengan: “Hancurkan cangkuk setiap bra bersama-sama dan selipkannya ke dalam beg yang bersih, kemudian letakkan ke dalam mesin basuh Tambah pakaian anda rendam atau detergen lembut untuk menyejukkan air pada kitaran yang halus Jangan sekali-kali meletakkan coli di dalam pengering dan sabun sabun boleh merosakkan mereka.”

Seluar dalam

Apa yang perlu anda lakukan: “Sekiranya anda mempunyai noda, sapukan Terutamanya Baru kepada mereka dan biarkan selama 10 minit. Tarik seluar dalam, terutamanya yang terbaik, dalam air sejuk, sama ada dengan tangan atau dalam beg mesh dalam kitaran halus mesin basuh.”

Apa yang boleh anda lakukan dengan: “Jika anda merasakan yang terbaik untuk mencuci seluar dalam kain air panas untuk alasan kebersihan, berbuat demikian, anda boleh memasukkannya ke dalam pengering, tetapi ia boleh merosakkan elastik.

Untuk lebih banyak tip dobi:

Semua yang Anda Perlu Tahu Mengenai Cucian

Mitos Cucian Anda Walaupun Benar

Mesin Basuh Terbaik untuk Dapatkan Pakaian Terbersih

10 Perkara Mengejutkan Pembersih Kering Anda Tidak Akan Beritahu Anda

Loading...