Tips Organisasi Hayat di WomansDay.com

gambar

iStockPhotos

Teknologi bukan sahaja menjadikan hidup lebih seronok (berfikir iPod, Wii, Twitter), menjadikan ia jauh lebih mudah juga. Lihat penyelesaian berteknologi tinggi ini untuk masalah berteknologi rendah seperti tumpukan kertas, jadual gila, kekacauan kewangan dan banyak lagi. Mereka selamat, selamat dan mudah daripada yang anda fikirkan.

Susun jadual

1. Lihat siapa yang melakukan apa. Tukar kalendar dinding anda untuk Kalendar Google (Google.com/Calendar), yang membolehkan setiap ahli keluarga, termasuk remaja dan remaja, untuk memasukkan aktiviti dan peristiwa baru dengan log masuk tunggal.

2. Pilih masa. Merancang malam gadis keluar boleh rumit sebagai menyelaraskan pelancaran ulang alik ruang. Masukkan Doodle.com. Cukup membuat tinjauan dalam talian dengan kemungkinan hari dan masa; jemputan log masuk dan tandakan pilihan mana yang berfungsi dengan jadual mereka. Selamat tinggal, tag telefon.

3. Buat peringatan. Ambil perakam memo keychain ($ 19,99; ImprovementsCatalog.com) supaya anda tidak lagi melupakan orang-orang penting yang tiba-tiba melompat ke dalam fikiran ketika anda berada di kedai runcit, terjebak dalam lalu lintas di mana-mana sahaja.

4. Menguruskan brood anda. Untuk semua-dalam-satu mudah, cuba Cozi.com, sistem kawalan misi dalam talian untuk keluarga. Gunakan kalendar untuk menjejaki pelantikan, kod warna oleh ahli keluarga, dan hantarkannya ke telefon supaya anda sentiasa berada di tempat yang betul pada masa yang sesuai.

Kertas Pare Down

5. Ingat segala-galanya. Bosan kehilangan kunci kenalan kecemasan anda atau senarai semak perjalanan? Beralih ke Springpadit.com untuk menguruskan semua senarai dalam hidup anda di satu tempat dalam talian yang berguna.

6. Snap foto. Ambil gambar, ia bertahan lebih lama-dan juga memotong kekacauan kertas. Selepas mendaftar dengan Qipit.com, gunakan telefon kamera anda untuk merakam gambar digital resipi tulisan tangan, arahan yang anda mahu simpan, apa sahaja. E-mail ke Qipit dan mereka akan menghantar e-mel kembali PDF yang boleh anda simpan pada hard drive anda. Kemudian lemparkan asalnya.

7. Sampah manual. Manual perkakas pitch apabila anda mendapatkannya. Apabila anda mempunyai soalan, anda mungkin dapat mencari jawapan di laman web pengeluar atau di laman-laman seperti ManualsMania.com atau TheUserManualSite.com.

8. Menguasai senarai belanja anda. Simpan senarai runcit dari menumpuk di bahagian bawah dompet anda dengan aplikas Grocery IQ iPhone atau iPod Touch (99 ¢; muat turun di kedai iTunes). Pangkalan data lebih daripada 130,000 item membolehkan anda menentukan dengan tepat apa yang anda mahu (dari Diet Coke ke Del Monte peaches). Anda boleh menyeret dan menggugurkan item untuk dipadankan dengan susun atur pasaraya anda, jadi anda akan mengelakkan mundur. Kemudian, senarai anda akan menyusun semula dirinya.

Kewangan Fine-Tune

9. Bank dengan bayaran bil bebas. Hentikan penyata dan pembayaran kad kredit kertas bulanan bulanan dengan membayar secara dalam talian, sama ada melalui bank anda, laman web pemiutang anda atau tapak penganggaran seperti Mvelopes.com. Tidak kira di mana di web yang anda bayar, anda boleh menyimpan rekod anda dengan kemas kini dengan memuat turun aplikasi menangkap skrin percuma seperti Jing (JingProject.com) untuk menyimpan dan menyimpan imej digital resit pembayaran anda. Hantarkannya ke cakera keras anda-jauh lebih mudah daripada mengangkut folder akordion anda.

10. Beli pintar. Pernah ingin semua kedai kegemaran anda berada di bawah satu bumbung? Di iStorez.com, anda boleh mencari lebih daripada 500 kedai dalam talian dan jenama sekaligus, termasuk Talbots, Ann Taylor dan Lands ‘End. Selain itu, anda boleh memasang tetap anda menjadi “pusat membeli-belah” supaya anda dapat melihat jualan yang tidak dapat dilihat sekilas.

11. Akaun korral. Buat pengendalian wang anda lebih mudah dengan sistem pengurusan kewangan dalam talian seperti Wesabe.com atau Mint.com, yang menarik maklumat masa nyata dari semua akaun anda: IRAs, 401 (k) s, 529s. “Dengan Wesabe saya dapat log masuk sekali sehari dan menyemak semua baki saya, dan juga menambah transaksi masa depan,” kata Kelly Whalen dari Exton, Pennsylvania.

12. Dapatkan cengkaman pada bil. Sekiranya anda membuat bayaran lewat, gunakan Pageonce.com dan dapatkan peringatan e-mel automatik dari tarikh bayaran pembayaran anda. Bonus: Penjejak Cell Minute di laman web ini membolehkan anda mengawasi teks yang mahal anak-anak anda.

13. Hentikan sekerap. Anda mematuhi perbelanjaan anda. Tetapi apabila anda sedang dalam perjalanan, itu selalunya bermaksud memotong apa yang anda bayar untuk sesuatu di atas kertas. Tidak perlu untuk semua “nota kepada diri sendiri” yang tersumbat. Sebaliknya, cuba aplikasikan Spend iPhone (99 ¢; muat turun di kedai iTunes), yang membolehkan anda merekodkan apa yang anda belanjakan serta menjejaki jumlah yang anda tinggalkan dalam belanjawan anda.

Atur Kehidupan Dalam Talian Anda

14. Melindungi kata laluan. Corral mereka dengan aplikasi yang boleh dimuat turun percuma seperti KeePass (KeePass.info). Anda hanya perlu mengingati satu kata laluan, bukannya berpuluh-puluh. Atau cuba penyelesaian berteknologi rendah, seperti Wijen Terbuka! Log Peringatan Kata Laluan (Log Peringatan Kata Laluan)$ 12; LihatJaneWork.com). Oleh kerana log adalah keselamatan yang rendah, sentiasa simpan di tempat yang selamat!

15. Junk sampah sampah. “Saya tidak mahu akaun e-mel peribadi saya dimuatkan dengan spam, jadi saya mencipta satu lagi untuk mendaftar kupon, laman web dan hadiah,” kata Courtney Foster dari Raymore, Missouri. Untuk mendaftarkan laman web seperti laman web YouTube atau kebanyakan surat khabar utama, gunakan BugMeNot.com, yang membekalkan log masuk dan kata laluan sedia ada supaya alamat e-mel anda tidak akan dibuang.

16. Bersatu e-mel anda. Adakah semakin sukar untuk mengesan mesej anda? Gmail membolehkan anda menyalurkan sehingga lima akaun e-mel lama anda ke dalam peti masuk tunggal, jadi anda tidak perlu menyemaknya secara berasingan. Selepas mendaftar di Mail.Google.com, klik “Tetapan,” kemudian “Akaun,” dan pasangkan alamat e-mel anda yang lain.

Declutter Your Home

17. Buat hangout alat. Beri PDA, telefon bimbit dan pemain MP3 anda sendiri dengan tempat letak kereta yang ramping dengan stesen pengisian Kangaroom Bamboo 3 Pod ($ 45; KangaRoomStorage.com). Sekarang anda pasti ingat di mana anda meletakkan semuanya.

18. Ketahui apa yang anda ada. Inventori barang anda di KnowYourStuff.org dan anda akan mempunyai senarai berguna dalam hal kebakaran atau kecurian, dan anda akhirnya akan tahu apa yang sebenarnya di loteng. Laman ini bahkan akan menjana kalendar penyelenggaraan rumah dan e-mel peringatan pemeliharaan anda sekali-sekala.

19. Hubungkannya. Hab LaCie mungkin kelihatan seperti sotong, tetapi tujuh “senjata “nya adalah kabel USB untuk menghubungkan aksesori ke komputer anda: pencetak, pengimbas, kamera, pemain MP3 dan banyak lagi. Hanya perkara untuk kegunaan periferal. ($ 79,99; LaCie.com)

20. Labelkannya. Seorang lelaki tua tetapi seorang tukang sihir, pembuat label membantu anda mendapatkan susunan barangan secara teratur. Selain itu, ia hanya menyeronokkan untuk menjadikannya. Dengan Label Maker Peribadi DYMO LetraTag Plus ($ 29,99; DYMO.com), anda boleh menyesuaikan dengan fon dan gaya teks yang berbeza. Anda juga boleh mencetak pada pita magnetik – sesuai untuk memfailkan laci kabinet.

21. Mengandungi tali. Batalkan tangle seperti Medusa di belakang stereo, televisyen, komputer dan elektronik lain dengan Corg baru ($ 9,99 untuk empat; CordOrder.com). Ia adalah klip padat dan empuk yang memasangkan kord dan wayar ke dalam barisan yang berasingan, kemudian dilekatkan ke belakang meja atau pusat hiburan untuk mengelakkannya dari lantai dan di luar pandangan.

Loading...