Diet Gula 5-Hari Diet – Rancangan Mudah untuk Detoksifikasi Gula

gambar

Getty Images

A taburkan di sini, secubit di sana – sebelum anda tahu, anda tenggelam dalam gula. Orang Amerika mengambil kira-kira 22 sudu teh setiap hari – bukan sahaja dari mengaduk ke dalam kopi, tetapi juga dari sumber yang mengejutkan seperti salad dressing dan saus pasta. Kesemuanya boleh menyebabkan anda berasa letih dan murung, dan terlalu banyak dikaitkan dengan penyakit jantung dan diabetes.

Wanita perlu menargetkan tidak lebih daripada 6 sudu teh tambahan gula (1 sudu teh bersamaan 4 gram gula) sehari, menurut Persatuan Jantung Amerika. Berjuang untuk mengawal keinginan anda? Cara terbaik untuk melatih semula otak anda: Selama lima hari, katakan “Tidak, terima kasih” kepada gula dalam bentuknya, termasuk makanan dengan madu, agave, sirap maple (dan sirup lain seperti sirup jagung), jus tebu, fruktosa, dan molase.

Pada hari keenam, anda boleh membawa kembali gula, tetapi dengan cara yang lebih bijak. Untuk kekal di landasan, cubalah lima petua ini.

1

Lebih bijak.

gambar

Getty Images

Minuman gula-gula seperti soda dan teh ais adalah sumber utama gula tambahan dalam diet. Air adalah pertaruhan terbaik untuk penghidratan, tetapi jika anda mendapati H2o sedikit ho-hum, rasa anda dengan buah segar atau menambah kepingan timun dan daun pudina ke gelas anda.

2

Dapatkan panggang.

gula detox diet 

Getty Images

Pemanggang sebenarnya boleh menjadikan sayuran seperti parsnips, wortel, dan tomato manis. Hanya memotong sayur-sayuran menjadi kepingan-kepingan gigit; kot (tetapi jangan lemas) mereka dalam minyak; melemparkan dengan garam, lada, dan bumbu kegemaran anda; dan merebak secara merata pada lembaran penaik. Panggang pada 425F sehingga mereka lembut dan sedikit kecoklatan di tepi.

3

Jadilah makanan ringan.

gambar

Getty Images

Kemungkinan makanan smoothie yang siap sedia dan bar granola dimuatkan dengan gula tambahan, jadi pertimbangkan alternatif ini: popcorn yang dipenuhi udara dengan cuka balsamic yang berkualiti, kek beras atau kraftangan dengan mentega kacang tanpa gula ditambah, dan DIY smoothie tanpa pemanis (menggunakan hanya buah, sayuran, dan susu atau yogurt biasa).

4

Tambah rasa lebih dengan rempah.

gula detox diet 

Getty Images

Gunakan rempah di tempat gula untuk menambah rasa manis untuk makanan anda. Sebagai contoh, taburkan pai labu labu di atas yoghurt biasa, atau letakkan sudu atau dua kayu manis pada irisan epal atau ubi manis.

5

Meningkatkan makanan dengan buah.

gula detox diet 

Getty Images

Biarkan buah-buahan membawa rasa manis untuk pelbagai hidangan: Tambah blueberries ke oatmeal pagi anda, taburkan strawberi pada salad semasa makan tengah hari, atau buang ketulan nanas ke dalam makan malam goreng.

Kisah ini pada mulanya muncul dalam edisi Julai / Ogos 2018 Hari Wanita.

Loading...