Makan tengah hari yang sihat untuk Kanak-kanak – Resipi Makan Tengah Hari yang Sihat dari WomansDay.com

sihat lunch

Kate Sears

Karen Ansel, RD, pengarang of The Cookbook Baby & Toddler, berkongsi idea beliau untuk pemakan pemilih.

1. Pizza Rollups
Buat anak kegemaran kanak-kanak mudah alih dengan lapisan mozzarella dan kepingan tomato pada bungkus keseluruhan-bijirin atau tortilla. Gulung dan potong tiga keping. Hidangkan dengan bekas kecil marinara sos untuk mencelupkan dan sekeping buah segar untuk pencuci mulut.

2. Sundae yogurt
Ia mungkin kelihatan seperti lebih banyak daripada makanan, tetapi ia sebenarnya tinggi protein, kalsium dan antioksidan. Sudu yogurt vanila organik ke dalam bekas plastik dan tutup dengan ketat. Dalam bekas yang berasingan, bungkus 2 biji bunga matahari sudu atau walnut yang dicincang (pastikan kelas anak anda bukan zon bebas kacang), 1/2 cawan dihiris strawberi dan 1 taburkan serbuk untuk bahagian atas. Tambah bar granola semulajadi untuk melengkapkan makanan.

3. PB & W (Peanut Butter and Waffles)
Makanan bertema sarapan pagi ini sesuai untuk kanak-kanak yang membenci makanan “makan tengah hari” biasa. Spread mentega kacang pada 4 “waffle serbuk beku”, tambah pir yang tipis dihiris dan hujan renyai madu, kemudian teratas dengan wafel yang lain, potong ke dalam empat baji, juga pek wadah susu lowfat untuk meningkatkan kalsium dan protein.

Loading...