Tips Berat Badan – Cara Menurunkan Berat di WomansDay.com

berat badan loss

Shutterstock

Apa yang ada dalam minda untuk anda apabila anda mendengar perkataan itu diet? Jika anda seperti kebanyakan orang, anda mungkin bayangkan makan batang lobak, pergi tidur lapar, dan menyerahkan makanan kegemaran anda-dan itulah sebabnya begitu banyak diet gagal. Kebanyakan orang tidak boleh bertolak ansur dengan jenis sekatan yang lama.

Semakin anda cuba menghilangkan makanan kegemaran anda, semakin banyak rasa tidak selesa, kekurangan dan kebencian membina. Ini boleh menyebabkan rasa bingung pada semua makanan yang anda telah menafikan diri anda, membuang semua kerja keras anda dalam sehari. Tetapi walaupun anda boleh mengelakkan masalah itu, adakah anda sanggup makan seperti arnab sepanjang hayat anda?

Kajian menunjukkan bahawa 95 peratus daripada orang yang mengikuti diet yang sangat ketat untuk menurunkan berat badan akan meletakkan berat badan kembali apabila mereka kembali kepada “normal” makan sekali lagi. Jadi apa alternatifnya? Bagaimanakah anda menguruskan untuk menurunkan berat badan tanpa menghapuskan masalah makanan dan tingkah laku masalah yang membuat anda berlebihan berat badan bermula?

Alternatifnya ialah kesederhanaan -In anda makan dan, mungkin yang paling penting, dalam anda berfikir.

Apakah Moderasi?

Di permukaan, kesederhanaan hanya bermakna mengelakkan ekstrem. Ia melibatkan mencari strategi dan tabiat yang dapat dikekalkan dalam jangka masa panjang, tanpa berbasikal antara satu ekstrem dan yang lain.

Pada tahap yang lebih mendalam, kesederhanaan adalah komitmen untuk keseimbangan dan keutuhan. Ia berasaskan pengiktirafan bahawa setiap orang mempunyai banyak keperluan, keinginan, kebolehan, dan matlamat yang berlainan. Menghidupkan potensi penuh anda adalah mencari cara untuk menggabungkan semuanya ke dalam proses dan pilihan membuat keputusan anda.

Mempraktikkan kesederhanaan dalam program penurunan berat badan anda bermula dengan strategi praktikal, seperti mengira kalori, mengukur bahagian, belajar tentang keperluan pemakanan anda, dan merancang makanan yang sihat. Mencapai kadar penurunan berat badan yang munasabah (kira-kira 1-2 paun setiap minggu) dengan menggabungkan sekatan kalori yang boleh diterima dengan senaman adalah cara sederhana untuk pergi. Diet fad, menghapuskan kumpulan makanan, memotong kalori dengan parah dan menggunakan pil diet adalah sangat melampau kerana menyangkal diri sendiri makanan yang anda nikmati.

Idea ini adalah untuk mengikuti rancangan nutrisi dan kecergasan yang sihat, seimbang, dan menyeronokkan yang anda boleh kekal bersama-demi hidup. Tidak ada “mengakhiri diet” atau kembali kepada “biasa” makan atau apa-apa yang akan menyebabkan anda mendapatkan kembali berat badan anda. Apabila anda mencapai berat badan anda, semua yang perlu anda lakukan adalah beransur-ansur meningkatkan pengambilan kalori anda ke tahap di mana anda boleh mengekalkan berat badan anda.

Bunyi mudah, betul?

Seperti banyak perkara, ia tidak semudah itu. Kemungkinan … anda mahukan keputusan dengan cepat. Dan anda mungkin tahu bahawa rutin semasa anda bermasalah dalam satu atau lebih cara-terlalu cepat makanan, gula, atau lemak dan tidak mencukupi aktiviti fizikal. Kecenderungan semulajadi anda akan membuat perubahan besar ke tahap diet dan aktiviti anda.

Singkatnya, segala-galanya dalam diri anda adalah satu pendekatan yang sangat anti-sederhana. Anda bersedia untuk memainkan permainan diet yang melampau, walaupun kemungkinan anda menang adalah kurang daripada lima peratus.

Sederhana Pemikiran Anda

Untuk menyelamatkan diri dari ketidaksabaran anda sendiri (dan cengkaman industri diet yang memakannya), anda perlu menyederhanakan pemikiran anda. Berikut adalah dua konsep teras yang akan membantu anda melakukannya:

Konsep # 1: Makanan bukanlah musuh. Tiada makanan yang “baik” atau “buruk”. Benar, sesetengah makanan menawarkan kesepakatan pemakanan yang lebih baik daripada yang lain. Gula halus, contohnya, menyediakan kalori untuk tenaga tetapi tiada nutrien lain, sementara buahnya manis tetapi juga menyediakan vitamin dan serat dalam pakej rendah kalori. Tetapi gula halus tidak jahat atau buruk-ia boleh mempunyai tempat dalam diet yang sihat. Penting untuk mengetahui apa yang anda perlukan nutrisi dan di mana anda boleh menemuinya, jadi anda boleh menjaga keseimbangan keperluan anda untuk keseronokan, pemakanan, dan bahan api.

The Payoff: Apabila anda menghentikan pelabelan makanan sebagai baik atau buruk, diet atau tidak diet, anda tidak akan merasa bersalah ketika anda makan makanan yang tidak ada pada senarai “diluluskan” anda. Sebaliknya anda akan mempunyai lebih banyak tenaga untuk belajar mengenai pemakanan dan meningkatkan keupayaan anda untuk membuat pilihan yang tepat. Dan anda tidak perlu melepaskan hidangan kegemaran anda jika anda mencari cara untuk mengerjakannya ke dalam rancangan makan anda sehingga mereka tidak mengganggu tujuan kesihatan anda. Tanpa rasa bersalah dan kekurangan, anda akan dapat memecahkan pola keinginan, perubahan emosi, dan binge yang mengalahkan begitu banyak diet. Tanpa semua peraturan “diet” yang perlu anda ikuti, anda akan belajar untuk mempercayai naluri anda sendiri dan membuat keputusan yang baik.

Konsep # 2: Kemajuan-bukan kesempurnaan-penting. Untuk berjaya, anda tidak perlu membuat keputusan yang sempurna dan mempunyai hari yang sempurna di mana segala sesuatu berjalan seperti yang anda rancang. Sekiranya anda makan lebih banyak atau bersenam lebih kurang daripada yang anda mahu pada suatu hari, anda boleh membuatnya selama beberapa hari yang akan datang jika anda mahu, atau anda hanya boleh mengoreknya untuk mengalami dan teruskan. Ingatkan diri anda bahawa apa yang berlaku pada satu hari tidak akan membuat atau memecahkan seluruh usaha anda. Ini bukan pertandingan atau perlumbaan, di mana setiap kesalahan kecil boleh bermakna perbezaan antara menang dan kalah. Ia hidup anda-Dan anda akan menikmatinya lebih banyak apabila anda boleh menjaga up dan turun harian rutin makan dan senaman anda dalam perspektif.

The Payoff: Dengan menolak menjadi perfeksionis, anda boleh mengambil sebahagian besar tekanan daripada penurunan berat badan. Anda akan melihat masalah kecil seperti apa yang mereka ada-masalah yang sangat kecil, bukannya malapetaka besar yang bermakna anda telah meniupnya. Anda akan dapat mencari kesenangan dan kepuasan dalam fakta yang anda sedang belajar semasa anda pergi dan melakukan sedikit lebih baik sepanjang masa. Tidak lagi membuat keadaan menjadi lebih teruk kerana kesempurnaan anda menyebabkan anda melupuskan sisa hari atau minggu selepas satu slip kecil.

Terdapat lebih banyak cara mengamalkan kesederhanaan boleh membantu anda berdua dengan penurunan berat badan dan dengan mewujudkan gaya hidup yang sihat. Pastikan anda menyemak Pusat Sumber Kesihatan baru untuk mendapatkan idea-idea tambahan tentang cara mengimbangi kehidupan anda dan memenuhi semua keperluan anda.

artikel berkaitandari SparkPeople.com:
11 Perkara Kanak-kanak Boleh Mengajar Anda Mengenai Berat Badan
Manfaat dan Kebajikan Kesederhanaan Sukarela
Kurangkan Berat Tanpa Kekurangan

Loading...