Tips Makan Sehat di WomansDay.com – Dapatkan Tips Makan Sihat untuk Makan di Luar!

gambar

JIU

Tidak dinafikan bahawa hidangan restoran hampir selalu lebih tinggi dalam kalori dan lemak daripada yang anda buat di rumah. Menyalahkan bahagian besar, tambahan tersembunyi (seperti banyak minyak dan mentega) dan pencuci mulut pencuci mulut. Tetapi anda boleh makan dan kekal sihat. Apa yang anda perlukan adalah beberapa helah.

Asas-asas

1.Zon di atas warna Sebelum anda memesan, gambaran bagaimana plat anda kelihatan seperti ketika keluar dari dapur. Sekiranya tidak ada sekurang-kurangnya dua warna di atasnya, pertimbangkan semula. Ia boleh semudah memerintahkan tomato dan cendawan dalam omelet dan bukan keju tambahan.

2. Pilih salah satu hidangan istimewa setiap hidangan Benar-benar mahukan pembuka nachos atau koktail buah? Teruskan dan perintahkan salah seorang daripada mereka jika anda tidak dapat menahan diri, tetapi menyampaikan pencuci mulut. Atau sebaliknya.

3. Dapatkan topping di sebelah Ya, anda telah mendengarnya sebelum ini, tetapi pesanan tambahan seperti berpakaian, keju, mayo, krim masam dan juga sos pesto di sisi dan menggunakan hanya gerimis benar-benar membuat perbezaan. Contohnya, 1/2 cawan pesto mempunyai kira-kira 600 kalori; gunakan hanya 2 Tbsp dan ia akan menanggung kos kalori yang lebih munasabah.

4. Skala ke bawah Servis restoran cenderung menjadi 2 hingga 4 kali lebih besar daripada yang seharusnya, kata penyelidikan yang diterbitkan dalam jurnal Obesity. Jika anda tidak berkongsi hidangan, biarkan sekurang-kurangnya 5 hingga 10 gigitan di belakang.

5.Cari bendera merah Simpan mata helang untuk perkataan yang pada dasarnya bermakna tinggi lemak, tinggi kalori. Anda tahu barisan: goreng, dilipat roti, terbakar, buttered, sos krim, dan lain-lain.

gambar

Makan Cabaran Amerika Sihat

Cuba Hari Ini: Perintahkan sup salad atau sup beras untuk memulakan, dan berkongsi hidangan.

Cubalah Bulan Ini: Lihat menu restoran dan maklumat pemakanan dalam talian, dan mulakan senarai hidangan paling sihat di tempat kegemaran anda. Cetak dan siarkan di mana anda akan melihatnya (atau letakkannya di dalam petak sarung tangan anda) untuk membuat pesanan yang sihat tanpa berfikir.

Loading...