Tips Perjalanan – Tips Perjalanan Penerbangan di WomansDay.com

syarikat penerbangan travel tips

Shutterstock

Jika anda terbang untuk melawat rakan dan keluarga musim cuti ini, anda mungkin sudah mengendahkan garis, orang ramai dan penangguhan di lapangan terbang. Semasa perjalanan sepanjang tahun ini cenderung menjadi lebih sibuk daripada biasa, ada cara untuk mengelirukan umum. Kami bercakap dengan syarikat penerbangan untuk mengetahui apa yang mereka mahukan penumpang tahu, termasuk cara terbaik untuk mengelakkan diri dari penerbangan dan cara-cara terkini untuk mendarat tambang terendah. Baca tentang petua dan maklumat dalaman yang boleh menjadikan pengalaman perjalanan anda lebih menyeronokkan.

1. Apabila menghadapi penangguhan penerbangan, kami sering tidak tahu apa-apa daripada yang anda lakukan.
Menaiki penerbangan dan kemudian duduk di atas kereta api untuk menaik satu jam adalah mengecewakan untuk pelancong, terutamanya apabila punca kelewatan itu tidak dijelaskan. Tapi kemungkinan besar, syarikat penerbangan itu tidak menanggung anda-mereka tidak tahu sama ada. “Keadaan seperti kawalan lalu lintas udara, isu cuaca dan operasi, sebahagian besarnya, di luar kawalan pengendali individu,” kata Abby Lunardini, jurucakap Virgin America. “Seringkali dalam situasi ini, maklumat yang diperoleh oleh juruterbang dari kawalan trafik udara tidak lengkap atau dalam keadaan fluks, jadi para kru sangat terhad dalam apa yang mereka boleh lalui untuk penumpang.” Pelajaran? Kita semua di dalamnya bersama-sama.

2. Kebanyakan lapangan terbang adalah pilihan.
Pikirkan perjalanan udara adalah sinonim dengan beratur sehingga masuk, melalui keselamatan dan penerbangan yang dibatalkan? Selain daripada garis keselamatan, kebanyakan barisan lain sebenarnya boleh dielakkan. Banyak syarikat penerbangan akan membiarkan anda menyemak dalam talian, menghapuskan keperluan untuk menunggu bantuan di lapangan terbang. Dan sekiranya penerbangan anda dibatalkan atau ditangguhkan dan anda perlu mengubah rancangan perjalanan anda, jangan lupa untuk mengelilingi pekerja di pintu masuk. “Terdapat mentaliti orang seperti ini yang berlaku apabila pelanggan yang marah berdiri bersama-sama, mereka mula berkongsi cerita dan mendapatkan madder dan madder sehingga mereka meletup di wajah seseorang yang tidak ada kaitan dengan masalah mereka,” kata Brad Hawkins, jurucakap Southwest Airlines. “Taktik terbaik untuk keluar dari situasi yang buruk adalah untuk melangkah jauh. Dapatkan di Internet atau dapatkan telefon anda untuk menghubungi nombor 800 syarikat penerbangan itu. Semua saluran tersebut boleh membantu menampung anda-dan anda tidak perlu berdiri menunggu. ”

3. Diskaun disediakan untuk beberapa yuran penerbangan.
Banyak syarikat penerbangan baru-baru ini menambah surcaj untuk segala-galanya dari alat dengar ke bagasi yang diperiksa untuk menukar penerbangan anda. Walaupun yuran ini tidak akan hilang dalam masa terdekat, terdapat cara untuk mencukur sedikit daripada bil anda. United Airlines akan memberi penumpang diskaun $ 3 pada yuran beg diperiksa (yang bermula pada $ 20) jika mereka mendaftar masuk dan membayar bagasi mereka dalam talian. Virgin America menawarkan pilihan untuk membeli tiket yang boleh dikembalikan, yang akan membolehkan anda menukar atau membatalkan penerbangan anda tanpa bayaran; Southwest Airlines tidak mengenakan yuran perubahan sama sekali.

4. Menginginkan tambang yang baik? Anda tidak semestinya menempah tiket anda jauh lebih awal.
Pada masa lalu, peraturan umum untuk mendapatkan harga terbaik pada tiket pesawat adalah anda perlu menempah penerbangan anda sekurang-kurangnya dua minggu lebih awal. Ia tidak begitu teruk dan kering lagi: Sekiranya penerbangan tidak penuh, anda mungkin beruntung dan dapatkan tambang hebat sebelum tarikh berlepas. American Airlines dan Delta Air Lines kedua-duanya menawarkan bahagian perjanjian minit terakhir di laman web mereka; JetBlue Airways mencatatkan tambang diskaun pada minit terakhir pada halaman Twitter JetBlueCheeps mereka.

5. Kita tidak boleh melakukan apa-apa mengenai peraturan TSA atau FAA.
Benci pengimbas badan penuh ini? Tidak boleh tahan untuk mematikan telefon anda semasa berlepas? Tiada apa yang boleh dilakukan syarikat penerbangan anda mengenai protokol seperti ini. “Penolakan untuk mematikan peranti elektronik peribadi atau menangguhkan melakukannya adalah melanggar peraturan FAA, dan FAA menjadikan semua syarikat penerbangan dan kru penerbangan bertanggungjawab sepenuhnya untuk menguatkuasakan peraturan ini,” kata Lunardini. “Dan berkenaan dengan cecair dan apa yang boleh dilakukan, syarikat penerbangan tidak dapat mengatakan apa-apa mengenai ini, kerana peraturan-peraturan ini diberi mandat oleh negara oleh TSA.”

6. Untuk mengelakkan pengalaman lapangan terbang yang teruk, perjalanan terhadap bijirin.
Sekiranya rancangan perjalanan anda fleksibel, anda boleh mengelakkan bertarung dengan orang ramai: Rancang untuk terbang apabila orang lain tidak. “Sabtu adalah hari perjalanan kami paling kurang seminggu,” kata Hawkins. “Bagi minggu ini, fikirkan hari perniagaan tradisional hari-awal pagi dan lewat pagi biasanya akan menjadi yang paling sibuk. Jika anda mempunyai kelonggaran untuk bergerak di sekitar batu-batu itu bekalan dan permintaan, anda akan mempunyai lebih banyak kemudahan perjalanan. ”

7. Orang tidak cukup memanfaatkan program kerap kali.
“Setiap orang yang melakukan perjalanan dengan tiket berbayar boleh mendapatkan lebih kerap,” kata Valerie Waller, jurucakap United Airlines. Itu bermakna anak-anak anda layak memulakan perjalanan ke arah perjalanan percuma. “Daftarkan anak-anak anda untuk memastikan bahawa mereka juga memperoleh puluhan batu. Semak semula nama yang ada pada tiket kapal terbang mereka sepadan dengan nama pada akaun kerap-kerap.”

8. Untuk mengelakkan bumped, semak dalam talian.
Banyak syarikat penerbangan “lebihan” penerbangan mereka untuk mengimbangi hakikat bahawa pada kebanyakan orang berlepas akan membatalkan atau tidak muncul pada minit terakhir. Penjualan memastikan bahawa setiap tempat duduk akan diisi. Tetapi apa yang berlaku apabila semua orang muncul? Sekiranya tidak ada sukarelawan untuk melepaskan kerusi mereka (selalunya untuk baucar perjalanan), syarikat penerbangan itu akan menerbangkan penumpang ke penerbangan seterusnya. “Cara paling mudah untuk mengelakkan benjolan sukarela adalah untuk memeriksa 24 jam lebih awal,” kata Hawkins. “Apabila anda mempunyai tugasan kerusi dan pas masuk, maka anda disahkan pada penerbangan itu.” Oleh itu, apabila anda mendapat e-mel bahawa penerbangan anda sudah bersedia untuk mendaftar masuk, pastikan anda mengambil tindakan.

Loading...