Terbukti: Makanan Secara Rasmi Cara untuk Hati Wanita

gambar

Getty Images

Terdapat kira-kira 546 sebab mengapa makanan itu semuanya, dan kini saintis telah menemui satu lagi manfaat besar untuk menjaga wanita yang diberi makan dengan baik. (Dengar, tuan-tuan!)

Dalam satu kajian yang baru-baru ini diterbitkan oleh jurnal Selera makan, penyelidik mendapati bahawa terdapat hubungan yang sangat dekat antara keinginan wanita dan keinginan romantis.

Para penyelidik melihat reaksi otak terhadap kelaparan dalam 20 wanita muda yang sihat. Mereka diminta tidak makan selama lapan jam sebelum percubaan. Pertama, para peserta dipaparkan gambar romantis, seperti orang yang memegang tangan, sementara aktiviti otak mereka diimbas. Wanita itu kemudian diberi minum minuman gantian cair. Selepas itu, mereka diminta melihat imej romantis yang sama sekali lagi, kini dengan perut penuh, kerana otak mereka diimbas sekali lagi.

Penemuan menunjukkan bahawa wanita lebih terbuka untuk romantik selepas mereka kenyang, berdasarkan tahap pengaktifan dalam imbasan otak. Dalam erti kata lain, seorang wanita lebih cenderung untuk, sememangnya mendapat suasana hati setelah menikmati hidangan yang baik.

“Mereka lebih responsif terhadap isyarat-isyarat romantis,” kata penulis Alice Ely, kini seorang pasca-doktoral di University of California, San Diego memberitahu Time.com. “Daripada menjadi cemas dan marah dan marah apabila anda lapar … sated, maka kita dapat meneruskan ke perkara yang lebih baik. “

Walau bagaimanapun, penulis kajian mendapati bahawa lebih banyak penyelidikan perlu dilakukan terhadap subjek ini.“Ia semua sangat spekulatif, tetapi ia masih sangat menarik dan semacam penemuan yang tidak dijangka,” Kata Ely.

Walau bagaimanapun, anda kini mempunyai alasan terbaik untuk pasangan anda untuk membawa anda keluar untuk makan malam atau memasak hidangan yang luar biasa: sains!

[melalui Time.com

Loading...